top of page

גישור לגירושין:

גישור לגירושין הוא תהליך המיועד לבני זוג שהחליטו על גירושין, ומטרתו היא להגיע ביחד אל עמק השווה ביחד בלי מלחמות, בלי עורכי דין, והליכים משפטיים, כאשר הדגש בגישור הוא על הסכמה משותפת. באמצעות הגישור ניתן להתגרש בצורה מכובדת, במינימום נזקים לבני הזוג ותוך התחשבות ומתן משקל לצרכי הילדים.

מטפלת זוגית, יועצת זוגית, גישור, מגשרת, טיפול זוגי, גישור לגירושין

מהי המטרה של גישור לגירושין

במסגרת התהליך, נפעל כדי להגיע להסכם גירושין מוסכם, בצורה מכובדת, הגונה ומקצועית. בסוף התהליך, תצאו עם הסכם גירושין מסודר שיענה על הצרכים של שני בני הזוג ויעגן בתוכו את ההסכמות שלכם ביחס לילדים, לרכוש ועוד.

האם הגישור לגירושין מחליף היזקקות לעורכי דין?

לאחר גיבוש ההסכם נפנה לעו"ד לצורך הניסוח המשפטי של ההסכם, ובמקרה הצורך אישורו בבית המשפט. במקרים מסוימים נועצים בסוגיות ספציפיות עם עו"ד, בעיקר בסוגיות של רכוש. כידוע, עורכי דין עוסקים בהליך המשפטי של הגירושין לכשעצמו. מגשרים, לעומת זאת, עוסקים בהליך האנושי של הגירושין וברווחתם האישית, הכלכלית והנפשית של בני הזוג. בשונה מגירושין "רגילים", תהליך הגישור הוא משותף, ולכן גם כאשר פונים לעו"ד, הפנייה היא ממוקדת ומשותפת, בלי הליכים משפטיים מיותרים ומלחמות מצלקות לבני הזוג והילדים. 

מהו היקף התהליך?

תהליך גישור לגירושין נע בין שני מפגשים לעשרה, המתפרסים על פני שלוש עד חמש עשרה שעות בממוצע, בהתאם להיקף הסוגיות, הצרכים וכמובן - מידת שיתוף הפעולה של בני הזוג. 

האם שני בני הזוג חייבים להגיע?

כמו בטיפול זוגי, גם בגישור לגירושין ישנה חשיבות לשיתוף הפעולה של בני הזוג. לכן, חשוב שכל אחד מבני הזוג יהיה פתוח להידברו כדי להגיע להבנות עם בן/בת הזוג. בשונה מטיפול זוגי, היות שהתוצאה הסופית של התהליך היא הגעה להסכם, שני בני הזוג חייבים לקחת חלק בתהליך. במקרים מסוימים ניתן לקיים מפגשים פרטניים, אך בסופו של דבר הההתחלה והסיום של התהליך הם משותפים.

bottom of page